keskiviikko 10. marraskuuta 2021

kirppiskierroksella, kirpputori portobello



Portobello sijaitsee ihastuttavassa vanhassa kiinteistössä. Piha-aluetta ei olla valitettavasti päällystetty, joten hiekkainen piha on näin sateisena päivänä täynnä isoja vesilammikoita.

Saimme auton kuitenkin hyvään paikkaan parkkiin, aivan ulko-oven läheisyyteen. Joten kierroksemme voi jatkua tästä kuivin jaloin.

Toiseksi esittelyssä,


Kirpputori Portobello

Puusepänkatu 2

Avoinna ti-pe kello 10-18, viikonloppuna kello 10-16. Maanantaina suljettu.


Jo ulko-oven edustalla asiakas voi tuntea olonsa tervetulleeksi. Ällän ( L ) muotoinen sisäpiha kätkee sisäänsä kauniisti laitetun ja siistin edustan värikkäine kanervalaatikkoineen.

Astutaampa sisään.

Sisään astuessa vasemmalta kuuluu iloinen miehen ääni. Hieman, sanoisinko Italialaisittain murtaen, meitä tervehtien. Vaikka hänellä on puhelu käynnissä, huomioi hän tulijan. 

Rakennus on sisäpuolelta avara ja valoisa. Silmä hakee ensin, mitä edessään näkee ja jotenkin kulkusuunta on vaistomaisesti ovelta oikealle puolelle.
 
Arvokkaimpia esineitä on laitettu esille kassan läheisyyteen. Täällä on runsaasti ainakin Iittalaa ja Arabian astioita. Myös Pentikin tuotteita vilahtaa siellä täällä.



Nenään kantautuu hieman kirppiksille tunnettu tunkkainen haju. Kaikki eivät sitä välttämättä huomaa, mutta minä erityisherkän hajuaistin saaneena sen tunnistan. Haju ei suinkaan ole paha ja sekin hälvenee omastakin nenästäni, kun tilassa kauemman aikaa viivyn.





Käytävät ovat pitkiä ja vierekkäin löytyy niin hyllytavaraa, kuin vaatteitakin henkareissaan. Ensi näkemältä vaikuttaisi, että Portobelloon on rohkeammin tuotu huononpaakin tavaraa myyntiin.
 
Mutta tosiaan kaikkea löytyy ja kun lähempää silmäilee, löytynee kauniita ja hyväkuntoisia naisten mekkoja ja puseroita. Jopa kenkiä on hyvässä kuosissa ja vähän käytettynä, mutta ei valitettavasti minun kokoani. Myös miesten pikkutakkeja, paitapuseroita ja jopa housuja on tuotu myyntiin.

Portobellossa on myös enemmän tilaa vaatteille, kuin Hermanissa tai ainakin siltä näyttää. Lastenvaatteita ja muita lapsille mieluisia tavaroita bongaan täältä runsaasti. 

Sanoisinko, että kirppis Portobello on selkeästi koko perheelle suunnattu ostospaikka. 

Siitä kertonee myös tämä lasten oma puuhanurkka. Harvassa paikassa sitä seinään saa luvan kanssa piirtää.😃



Portobellossa on myynnissä erilaisia käsitöitä. Suloisia vauvan tossuja ja hieman isoimmillekin tossuja ja sukkia. 
Joulu on käsitöiden sesonki aikaa ja monet kädentaitajat tuovat omiaan myyntiin. Portobellossakin joulukausi on jo selkeästi alkanut.


Vaikka tavarat ovatkin kivasti järjestyksessä, eivät kuitenkaan niin tiptop, etteikö jokainen uskaltaisi niitä hypistellä ja penkoa. Täällä jotenkin tavaroiden värikäs kirjo tulee voimakkaasti esiin. 
Johtuisikohan siitä, että hyllyt ovat korkeita ja tavaraa todella paljon, voisiko sanoa, lattiasta kattoon. Kaikki pöydät näyttävät olevan varattuina. 

Onhan tämä hieno tapa kierrättää.


Mieleen painuvinta täällä on leppoisa ja välitön ilmapiiri. 

Kävellessäni rivien välissä, kuuntelin mielenkiinnolla kirpputorin pitäjän keskusteluja ostavien asiakkaiden, sekä tavaroita myyntiin tuovien asiakkaiden kanssa. Hänellä näyttää olevan hyvin aikaa myös keveään smoltolkkiin. 

Tällä kertaa löysin viemisiä siskon tytölle, joka on juuri päättänyt lopettaa nukkeleikit. Viisivuotis syntymäpäivälahjaksi hän toivoi jo barbinukkeja ja saikin niitä lahjaksi. 

Nyt bongasin tämän herttaisen morsiuspariskunnan, joka oli laitettu siististi läpinäkyvään pussiin. Kassalla pyysin voisiko pussia sen verran aukaista, että näkisin tuotteen kunnon paremmin. 

Tässäkin kohtaa asiakaspalvelu oli parhaimmillaan, sillä kauppias itse hoisi homman. En meinaan tohtinut alkaa pussia itse repimään teipeistä. Hyvässä kunnossa on ja niin pariskunta lähti matkaani.


Olipa oikein hyvän tuulen paikka.

Ja lisäksi, kuuma kahvikupponen lämmittää kylmän kostealla säällä mukavasti. 

Tästä on hyvä jatkaa matkaa vielä seuraavaan kohteeseen......

...... mennään Kantolan Kellariin.


t. caro ja veera   💗





Nämä ihanat sukat lämmittävät jalkojani,
  7 € Portobellosta
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle!

finnmari

  Matkalla Finnmarilaiseksi Aurinko alkoi paistamaan risukasaankin. Vihdosta viimein työrintamalla tapahtuu jotakin positiivista, sitten kes...