maanantai 8. marraskuuta 2021

kirppiskierroksella, kirppis herman


Nyt tulikin tehtyä aivan mahdottoman hyvä kirppiskierros Hämeenlinnassa. Kiitos tyttärelleni, joka kutsui mukaansa viettämään harmaata sadepäivää kauniiden tavaroiden äärelle.

Vaikka Hämeenlinna ei kaupunkina järin iso olekaan entisen Tamperelaisen silmissä. Löytyy täältä erittäin kattava valikoima hyviä Itsepalvelu kirpputoreja.

Haluan esitellä niistä kolme, jotka kaikki sijaitsevat Kantolan alueella. Kantola sijaitsee hieman pois varsinaisesta kaupunkialueesta, mutta on erittäin lähellä kuitenkin. 

Autoilijalle todella näppärällä alueella, sillä ilmaisia autopaikkoja on runsaasti tarjolla.

Ensimmäiseksi, 

Kirppis Herman

Vanajantie 9

avoinna arkipäivinä kello 10-18, viikonloppuna klo 10-15

Kirppis Herman on valoisa ja yhtenäinen iso tila. Pöydät notkuvat runsaasti erilaisista tavaroista ja ihmisiä on liikkeellä mukavan paljon.


Pöydillä on siis kaikkea mahdollista. Arvokkaimmista lasi- ja posliiniastioista halvempiin astioihin. Täältä voi löytää Suomalaista desingia, Arabiaa, Iittalaa, Riihimäen lasia ja paljon muuta. 

Kassan läheisyydessä sijaitsevat vielä erikseen lukolliset vitriinit, jossa myyjän arvoastiat- ja tavarat ovat paremmassa turvassa.

Lisäksi Hermanista löytyy oma vintage nurkkaus.


Kirppis Hermanissa bongaa joka lähtöön hyvää tavaraa. On runsaasti kirjallisuudesta LP-levyihin. Kaikenlaista kodin irtaintavaraa keittiöön, koriste-esineistä valokuvakehyksiin, erilaisia tekstiilejä, tyynyjä ja liinavaatteita. Kauneudenhoitotuotteista pesuaineisiin ja onpa lemmikeillekin oma pöytä täynnä uusia annosruokapusseja. Ja paljon jo jouluun liittyviä tavaroita.

Myös lapset löytävät tästä aarrepajasta omia aarteitaan.




Tässä pöydässä on erityisesti isää muistettu uusilla tuotteilla.

Korona aikana ihmiset ovat löytäneet erilaiset käsityöharrastukset ja monen taitajan käsitöitä täältäkin voi omakseen ostaa. Usealla eri pöydällä havaitsin uusia, kauniita ja hyvin kudottuja villasukkia ja tumppuja.



Vaikka tila on avoin ja yhtenäinen, on se jaoteltu kahteen eri osaan. Toiselle puolelle on rakennettu reilusti pöytätilapaikkoja ja toiselta puolelta löytyy vaaterekit.
Kirppikselle sisään astuessaan avautuvat molemmin puolin näkymät selkeästi.

Keskeltä kaikkea tavarapaljoutta löytyy myös "hetki kahville" paikka.

Vaaterekeissä on kaikkenlaisia mahdollisia kuoseja ja kokoja niin, kuin meitä ihmisiäkin. 
Esimerkiksi Marimekkoa, näin Suomalaisena brändinä mainiten. 

Uudet ja käytetyt tavarat soljuvat hyvin keskenään ilman hämminkiä.

Tajusin, että samassa tilassa toimii myös uusien tekstiilien ja pientavaroiden myymälä,

Sisustus Tunturi



Kirppiksen perältä löytyy enemmänkin huonekaluja ja eikä aivan mitä vaan sillisalaattia. Ennemminkin suositaan hieman vanhempia, mutta hyvässä kunnossa olevia 50-, 60- ja 70-luvun ja tätäkin vanhempia lipastoja, tuoleja ja pikkupöytiä. Myös kasariaika on aistittavissa.



En olisi ikinä uskonut tätä päivää näkeväni. 
Nimittäin myyntiin on tullut koirien olutta. Luit aivan oikein! 
Makujakin on vegestä erilaisiin lihan makuihin. Mutta jos haluat koirallesi tarjota jotakin aivan uutta, niin tässäpä se.
Vanha jukebox etsii uutta omistajaa.


Kirppiksen kokonaismiljöö on mielestäni kaunis, valoisa ja avara. Tärkeä seikka itselleni on myös tilojen siisteys ja tavarat ovatkin hyvässä järjestyksessä. 

Täällä on osattu nähdä vaivaa ja vaikka uusia tuotteita on ripoteltu käytetyn tuotteen viereen, esimerkiksi uusi tyyny on laitettu jonkun käytetyn tuolin kaveriksi. Tuo se miellyttävän kodikkuuden tunnun, muuten kolkkoon tilaan. Mikä taas pistää positiivisesti silmääni sisustajan näkövinkkelistä. 
Herman kirppiksellä asiointi käy mutkattomasti ja tavara vaihtaa omistajaa.

Ainoa miinus seikka asiakkaan näkökulmasta saattaa löytyä asiakaspalvelussa. Asiakasta ei oteta huomioon sisälle tultaessa, eikä pois lähtiessä. 
Jos asioit kassalla, saat kyllä kiitoksen, mutta sinua ei katsota silmiin. Lisäksi itseäni häiritsi se, että kassahenkilö puuhaa ja puhuu samaan aikaan toisaalle.

Ehkä paikan politiikka onkin se, että asiakkaat kyllä meille tulevat muutenkin jos jotakin etsivät ja tarvitsevat. Ja henkilökunnan tehtävänä kaikki muu tekeminen pidetään tärkeämpänä, kuin hyvä asiakaspalvelu.

Mutta tosiaan, jokainen voi olla omaa mieltä ja mikä kenellekin sopii. Itse vain paljon asiakaspalvelu tehtävissä elämäni aikana olleena, tämän kaltainen seikka tulee helposti huomioitua.

Kyllä itsekin saatan Hermaniin uudestaan poiketa, ihan vain myyjien tuomien tavaroiden tähden.
Tällä kertaa en itselleni mitään sellaista löytänyt, jonka olisin ehdottomasti halunnut. 

Tytär sen sijaan teki muutaman vaatelöydön ja aivan ihastuttavan kasarivaasin.

Kirppislöydöt ovat oikein hyvän mielen löytöjä. 

Kirppikset antavat meille jokaiselle mahdollisuuden löytää juuri niitä oman näköisiä ihania aarteita.


Matkamme jatkuukin tästä seuraavaan aarrepajaan......

.... lähdetään yhdessä Portobelloon


t. caro ja veera







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle!

finnmari

  Matkalla Finnmarilaiseksi Aurinko alkoi paistamaan risukasaankin. Vihdosta viimein työrintamalla tapahtuu jotakin positiivista, sitten kes...