torstai 11. marraskuuta 2021

kirppiskierroksella, kirppis kantolan kellari

 

Lähdimme ajamaan Portobellon pihasta oikealle ja suunnistimme autolla samaa tietä pitkin eteenpäin, kunnes löytyi kirppis Kantolan Kellarin viitta vasemmalle.

Rakennuksen edusta ja kadun varsi on täynnä autoja. Onneksi yksi auto on juuri lähdössä ja saamme paikan mukavan läheltä ovea. Vielä ulkoapäin ei aavista, mitä sisältä löytyy, vaikkakin isot ruutuikkunat antavat valoa ulos asti.

Olen etukäteen kuullut Kantolan Kellarista hyvää ja jotenkin erilaisella odotuksella astun sisälle. 

Kolmas, mutta ei vähäisin,


Kirppis Kantolan Kellari

Myllärinkatu 10 E

Avoinna arkisin 10-18, la-su 10-15

Heti sisään astuessa tulee sellainen, WAU efekti. Mihin oikein olenkaan tullut! Paikka ei nimittäin vaikuta lainkaan tutun omaiselta kirppikseltä. 

Vaan paremminkin kaikki kalusteet ja huonekorkeus, valoisuus, valkoisuus ja erilainen puhtauden tuntu tuovat mieleeni luxus desing-liikkeen.


Rakennus on sisältä todella iso ja tuloaula vastaanottaa tulijan lasivitriineineen ja arvokkaine lasiesineineen.

Henkilökunta puuhastelee omiaan, mutta huomioi ja tervehtii asiakkaan.

Mielenkiintoni herää todella ja mietin, miten tätä paikkaa lähestyisin. Tytär menee jo menojaan jonnekkin, kun itse vielä hämmästelen näkemääni ympäristöä.

Seikka, joka lähes tulkoon ottaa aina ensimmäiseksi nenääni puuttuu kokonaan. Nimittäin vanhan tai tunkkaisuuden tuoksu on poissa.


Tässä paikassa tuotteet tulevat hyvin esille ja korkea tila antaa erilaisen väljän tunteen vaaleaksi remontoidussa kiinteistössä.

Hyvin paljon bongaan täysin uusia tavaroita. Tänne on tuotu myyntiin myös enemmän hand made tyyppisiä tuotteita. 

Kuten koruja ja erilaisia hiuskoristeita. Marimekon kankaasta tehtyjä maskeja, laukkuja, pussukoita ja tyynyliinoja. Kudottuja käsitöitä, kuten sukkia ja patakintaita. Myös uusi hitti ja suosittu itse tehty "pienet pallot" kynttilämalli on rantautunut tänne myyntiin.




Kokonaistila jakaantuu kahteen osaan, joiden välissä on iso oleskelutila kauniisti katettuna. Oleskeluaulasta on kulku myös sovituskopeille, joka on saman tapainen, kuin "oikeissa" vaateliikkeissä isoine peileineen.

Kaikki seinät eivät olekaan valkoiseksi maalattu, vaan ihanaa vanhaa rouheutta on haluttu jättää esille. Myös valtavat ikkunat sisätilan jakajana antaa lisämukavuutta ja valoa.




Myös hyväntekeväisyys on esillä.


Kantolan Kellarin toisessa huoneessa katon korkeus ei enään päätä huimaa, mutta valoisuus pysyy ja taidokkaasti tehdyt vaaleat myyntihyllyt ovat sopivan kokoiset tilaan nähden.

Kylläpä on tavaraa. Ja todella hyvää ja siistiä. Vaatteita jokaisen makuun ja kokoon. Lapsillekin hyvin paljon kaikkea sisävaatteista ulkovaatteisiin, leluista askarteluun. Kodin irtaimistoa löytyy kaikenkattavasti lattiasta kattoon. 

Tulee mieleen, ettei tänne kukaan haluakaan tuoda mitään huonoa tai likaista.

Perällä olevan, matalamman tilan ikkunoiden läheisyyteen on kerätty iso pino erilaisia mattoja, sekä katosta roikkuu mitä upeampia valaisimia.



Niin sanotussa välitilassa, on rekeissä vaatteita isoimmillekin tytöille. Tämä on hieno idea, jonka olen aiemmin bongannut myös Fidan secondhand myymälöissä.

Suomalaisista Arabiaa, Iittalaa, Nuutajärveä ja Riihimäen lasia löytynee useammastakin pöydästä. Vanhoja Hagmannin emalikattiloita ja pannuja sekä vanhoja peltipurkkeja on myös saatavilla.

Siisti asiakas wc on selkeästi jokaisen löydettävissä ja se on avoinna aina. Eli ei tarvitse avainta pyytää erikseen siellä käymiseksi.

Kassa sijaitsee heti sisääntuloaulassa ja se on selvästikin tehty räätälöityjen mittojen mukaan. 
Asiakkaille on tarjolla tavarakoreja ja kärryjä ostoksia varten. Tila on niin iso ja käytävät sopivan levyisiä kärryjenkin kanssa kulkemiseen.
Ihmisiä on paljon liikkeellä. Odotellessani Veeraa sovituskopista ulko-ovi käy tiuhaan.

Vielä viimeiset mietinnät. Mustissa housuissa on vetoketju ratkennut ja nappi melkein irronnut. Seitsemän euroa ( 7€ ) on Veeran mielestä liikaa pyytää rikkinäisestä tuotteesta. Kasari Beaversit lähtivät kahdellatoista eurolla ( 12€ ) mukaan.

Itsekin tein mielestäni mukavia löytöjä. Löysin kauniin verhokapan kolmella eurolla ( 3€ ) ja kaksi tyynyliinaa, jotka olivat jonkun ompelutaitoisen tekemiä, nekin vain yhdellä eurolla kappale ( 1€ ).


Lisäksi hand made heijastin rintamerkin lähti mukaani, hintaan 4,50€.

On kyllä oikein mukava paikka käydä. Palvelu pelaa ja uteliaan kysymyksiin vastattaan. Ehdottomasti tulen uudelleen. Onneksi Tervakoskelta on vain alle puolentunnin ajomatka Hämeenlinnaan. 

Kaksi tyytyväistä asiakasta päivän kierroksesta valmiina syömään jotakin helppoa, maukasta ja ravitsevaa. Niinpä yhteisen aikamme päätteeksi suunnistamme vielä jo tutuksi tulleeseen ruokapaikkaan liikekeskus Goodmanniin.

Cafe Il Mondo on ollut pettämätön ruoan sekä palvelun suhteen. Tänäänkin saamme hyvää ja maukasta. Kaiken lisäksi palvelu on ripeää.

Onnistunut kirppiskierros ja hyvät löydöt kassissa. Meikä tyttö startaa auton takaisin kotiinpäin hyvillä mielin ja kaikesta päivän tapahtumista rikkaampana.


Tämän kirppiskierroksen perusteella olen ainakin itse miettinyt jo valmiiksi, missä haluaisin myydä omia, enemmän tai vähemmän käytettyjä tavaroitani. Ehkä sinulla on oma suosikkisi.

Kirppistellään ja tehdään löytöjä.🎁

Mielenkiintoista aarteiden etsintää sinullekin.

t. caro ja veera








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle!

finnmari

  Matkalla Finnmarilaiseksi Aurinko alkoi paistamaan risukasaankin. Vihdosta viimein työrintamalla tapahtuu jotakin positiivista, sitten kes...