torstai 6. toukokuuta 2021

a`vot mikä vuontisjärvi

Miten ihana onkaan herätä uuteen päivään. Lunta on satanut ja maa näyttää taas puhtaamman valkoiselta.
Tänään on loistava päivä lähteä vuontisjärven äärelle retkeilemään. Olimme yrittäneet etukäteen etsiä ja katsoa alueen patikointi mahdollisuuksia ja totesimme, että on parempi lähteä paikan päälle. Sittenhän tuon vasta näkee. Sillä netistä löysimme vain hiihtäjille tarkoitetut latureitit. Onhan alueella yksi latureitti, jonka voisi hiihtää yhdessä koiran kanssa, mutta Murulle ei ole karttunut minkäänlaista kokemusta kulkea talutusremmissä hiihdon ajan. Emme siis ottaneet sitä riskiä nytkään.

Vuontisjärvi sijaitsee Pallas-Yllästunturien kansallispuiston alueella. Olemme käyneet täällä monesti kesäaikaan ja kivunneet Vuontisjärveltä ylös Montellin majalle. Sieltä onkin upeat näköalat Vuontisjärven ympäristöön.



Vuontisjärven alue on pieni, mutta äärettömän kaunis. Täältä löytyvät mm. Vuontispirtti, joka tarjoaa matkailijoille majoituksen ja ravintolapalvelut.
Alueella näyttäisi olevan myös tontteja myynnissä. Mikäs tämän parempaa paikkaa omalle mökille olisikaan. Tunturien ja järven läheisyydessä.

Vaikka Vuontisjärvi alueena on kovinkin suosittu sen luonnonkauniin ympäristönsä ja maisemien vuoksi, ei täällä ole koskaan tunkua ollut. Tai sitten olemme itse onnistuneet tulemaan tänne retkelle rauhallisempana aikana.





Kaunis luminen maisema saa aina haltioitumaan ja sydämen sykkimään.
Hieman huumoria kehiin. Hirvi vai ei😉

Meidän retki sijoittui Vuontisjärven ympärille. Hiihtäjät ovat saaneet käyttöönsä valtaosan maastosta, emmekä lähteneet samoille hangille kulkemaan. Lumikengät olisivat tosin voineet olla paikallaan. Niiden avulla taivaltaminen olisi leventynyt syvemmälle sinne, minne ei jalkain uskaltanut lähteä.

Jäimme evästämään Vuontisjärven rantamaille. Jyke teki meille lumipenkit, jolle laitoimme istuinalustat. Avot´mitkä maisemat. Täällä viihdyttiin pitkä tovi. Menee ihan sanattomaksi. Tämän täytyy kunkin itse saada kokea.




Ei yhtään hullumpi paikka viettää talvilomaa. Ajattomassa rauhassa, jossa hiljaisuudellakin on oma äänensä.




Lappi on lahja Suomalaisille.
Kiireettömyys, hiljaisuus, rauha.
Stressitön loma sen ystäville,
ilmapiiri rento...ratikkakaan ei pauha.

Maisemia kauniita, luontoa rikasta,
neljä vuoden aikaa se tarjoaa.
Hengitä syvään ilmaa raikasta,
Uusia elämyksiä, revontulten taikaa.
                                                                      
                                      caro 
                              
sinulle
caro ja jyke





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle!

finnmari

  Matkalla Finnmarilaiseksi Aurinko alkoi paistamaan risukasaankin. Vihdosta viimein työrintamalla tapahtuu jotakin positiivista, sitten kes...