lauantai 19. toukokuuta 2018

2017 muonio ja pääsiäisen viettoa

...ja matka jatkuu etelästä länteen Pirkanmaalta pohjoiseen

Olen pitkän linjan Lapin matkalainen, sillä perheeni on retkeillyt lapin tuntureissa ja kulkenut lapin teitä ristiin rastiin vuodesta toiseen. Veri vetää pohjoiseen. 
Nyt meillä on Jyken kanssa yhteinen intohimo, Lapin lumo. Eikä pelkästään pohjoinen osa-alue, vaan koko Suomi, kaunis Isänmaamme. 

Muonio on paikka vertaansa vailla. Sieltä kumpuaa yhteinen ihastus pohjoiseen Suomeen. Jylhät maisemat, tunturien haasteet, monipuoliset mahdollisuudet retkeilyyn, ystävälliset ihmiset ja mikä parasta kaunis puhdas luonto.
Pääsiäisenä päätimme karistaa etelän pölyt jaloista ja suunnata pohjoiseen raitista ilmaa haukkaamaan. Määränpäänä meillä oli Muonion kunta ja majapaikkana mökki Muoniojoen rantamaisemissa.
Lunta on tullut todella paljon. Ensin sai tehdä hieman lumitöitä, jotta tavarat saatiin kannettua mökin sisälle.
Taivas oli kirkas. Kuu ja tähdet loistivat kilpaa. 
Oi kumpa olisi revontulia nähty. Se olisikin kruunannut kaiken loiston..


Tällä lomalla ajattelimme nauttia ennemminkin lähimaastosta. Eli emme lähteneet seikkailemaan kovin kauaksi, koska aika on rajallinen ja läheltäkin löytyy paljon kaikkea kivaa tekemistä jos tekemistä haluaa. 

Joskus voisi lomakin olla "vaan" lomaa ja lepoa. 
Ostimme kaikki Pääsiäisen ruoka- ym tarpeet Tornion Prismasta, niin ei tarvinnut niitä miettiä enään sen enempää.

Mökin saa lämpimäksi puuhellalla sekä takalla. Vedet me kannettiin pihassa olevasta kaivosta. Eli täysin sähkötön mökki. 
Kynttilät ja led-valot antoivat sopivan idyllisen tunnelman loman viettoon. Aah...mitä luksusta 😇


Muonionjoki antaa loistavat puitteet lumikenkäilyyn. Ilma oli mitä mahtavin siihen tarkoitukseen. Sopivan lämmin ja aurinkoinen.

Ylläsjärvellä kävimme harrastamassa laskettelua. siitä on muutama vuosi, kun olen sitä lajia kokeillut, mutta Jyken asiantuntevalla opastuksella sekin laji sai taas tuulta alleen ja niin sitä mentiin. 

Ensin hieman varovaisemmin, mutta kun vauhtiin pääsee niin sitten mennään eikä meinata. Muutaman kerran taisin kaatua, onneksi niitä ei lasketa. Pääasia on, että kaikesta nauttii omassa tahdissaan.





Näillä leveysasteilla törmää myös tosi usein poroihin. Tai siis toivottavasti ei törmää sanan todellisessa merkityksessä. Niitä on ja paljon.
Itse olen aivan "hulluna" poroihin. Ne ovat kaikessa komeudessaan niin söpöjä, hassuja ja kertakaikkiaan upeita eläimiä. 

Harmi kun ne lähtevät heti pakoon jos liian lähelle lykkää itsensä.
Joka ikiseltä Lapin matkalta niistä on kuitenkin photot saatava ja ikuistettava omaan kuva-albumiin.


Taas on takana ihanan rento ja sopivilla aktiiveilla varustettu omatoimiloma. Sitä saa mitä tilaa. Kun itse järjestää oman näköisen loman ja ilmatkin suosivat niin kyllä ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.
Itse olen huomannut, ettei kannata yhteen lomaan yrittää lykätä kaikenlaista tekemistä ja menemistä. Siinähän tulee ihan hiki😅 Vaan muistaa levätä ja nauttia yksinkertaisuudesta, olemisen keveydestä, hyvästä ruoasta, lämmöstä ja jos mahdollista hyvästä seurasta.
Arki ja kiire odottavat aina oven takana, mutta jos voi hetken ottaa aikaa vaan itselleen ja lähimmäisilleen ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä(some), niin jaksaa taas kummasti.

Iloisia ja nautinnollisia lomapäiviä taas odotellessa!


caro ja jyke








































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle!

finnmari

  Matkalla Finnmarilaiseksi Aurinko alkoi paistamaan risukasaankin. Vihdosta viimein työrintamalla tapahtuu jotakin positiivista, sitten kes...