tiistai 16. maaliskuuta 2021

naiset retkellä kanta-hämeessä


 Ystävänpäivä oli ja meni. Jo silloin oli ajatusta viettää tyttäreni kanssa yhteinen tyttöjen päivä. Sopiva päivä löytyi talvilomaviikon keskellä. Mietittiin, mitä voisi olla mukavaa tehdä yhdessä. Naisten mieleen on aina jokin, mikä liittyy kauneuteen. Niinpä suuntasimme ensin kampaamo Glohairiin Hämeenlinnaan, jossa saimme erinomaisen vastaanoton. Kampaamo on lisäksi avara ja valoisa.




Saimme kokea olevamme erittäin tervetulleita palveltaviksi ja toiveitamme kuunneltiin.

Itselleni otin pelkän muotoon leikkauksen ja odottelin kaikessa rauhassa tyttäreni raitojen valmistumista kahvikupposen ja lehtien selaamisen kera mukavalla tuolilla istuessani.

Talviloma viikon sää ei ollut mitä parhain. Eikä ulkona liikkuminen meitä kovinkaan innostanut. 

Lähdimme oikein miellyttävän kampaamo käynnin jälkeen syömään jotakin pientä viereiseen Cafe Kukkoon. Samalla mietimme, missä voisi olla kiva käydä sateisena talvipäivänä.

Cafe Kukko oli ihan viihtyisä mielestäni. Ei ehkä sellainen paras paikka kuitenkaan, missä oma mieli eniten viihtyisi. Hieman kolkohko sisustukseltaan, mutta asiakaspalvelu on hyvä. Siinä omaa annostaan syödessäni huomasin monien hakevan valmiin annoksen mukaansa. Tiskiltä löytyy makeita herkkuja ja suolaisia annoksia ihan uuniperunoihin asti.

Kello tulee kolme iltapäivällä ja ajatuksiini nousee kaunis paikka Tiirinkoskella, jossa viimeksi kävimme syksyllä yhdessä Jyken ja siskoni perheen kanssa syömässä. Nimittäin Tiirinkosken Tehdas.

Tiirinkosken Tehdas

Autolla sinne ajaa Hämeenlinnan keskustasta vartissa. Tehdasmiljöö on kaunis ja sitä ympäröi paljon erilaisia rakennuksia, joista jokunen taitaa olla omistajan asumiseen tarkoitettuja. Miljöössä on myös aitaukset ylämaankarjalle sekä lampaille. Pupujenkin talon olen sieltä joskus bongannut.

Kun ulkona keli on loskainen, ei mieli tehnyt jäädä sinne ihailemaan ulkomiljöötä, vaan Tiirinkosken life-style myymälän ovi on kutsuvasti avoin saapumaan sisälle. Paitsi tytär kyllä kävi kurkkaamassa löytyykö lampola jostakin läheltä. Ja tiedoksi, löytyihän se.

Life-style myymälä avautuu sisään tullessa joka suuntaan. Ensin on tavaroiden myymälän puoli ja takaosasta löytyy kahvilan puoli.




Myymälä on rakennettu kauniisti erilaisiin lokeroihin sekoittaen eri tuoteryhmiä sopivasti keskenään. Siellä tuotteet ympäröivät kulkijan. Joka puolella on kauniita kattauksia ja sommitelmia.


Myynnissä olevat tuotteet edustavat skandinaavista tyyliä ja ehkä siitä löytyy myös ripaus bohotyyliä. Tuotteita on runsaasti eri lähtöön kodin sisustukseen ja tunnelman luomiseen. Vaate ja asustemyynnissä linjaus on selkeä.
Tuotteet ovat korkealuokkaisia ja laadukkaita. Ei välttämättä jokaisen kukkarolle sopivia, mutta aina sieltä jotakin pientä mukaansa löytää.

Kahvion puolelta voi tilata joko suolaista vohvelia tai makeaa vohvelia täytteineen ja lisukkeineen. Lisäksi tarjolla on muuta pikkupurtavaa. Kahvisekoituksiakin löytyy normaalista kahvista latteen. Makeutuksilla tai ilman sekä muita virvokkeita.

Ruoanlaittoon voi ostaa mm. erilaisia maustesekoituksia, kahvia, härkäpaputuotteita, ylämaankarjan lihatuotteita sekä makeita karamellejä.

Myynnissä olevat tuotteet jonkun verran vaihtuvat. Tietysti vuoden aikojen muutoksen mukaan on eri kauden vaatteita ja muita sisustukseen liittyviä kausivaihteluita, mutta muutenkin voi olla, ettei jokin tuote enään ole katekoriassa mukana. 
Itselleni kävi näin tällä reissulla. Olimme nimittäin Jyken kanssa löytäneet täältä aivan herkullisen sitruunalla maustetun sormisuolan, jota ei enään ollutkaan myynnissä. Eikä sitä tuotetta ole mistään muualtakaan löytynyt.
Veera puolestaan löysi aivan mielettömän ihanan ja ison valkoisen vaasin omaan kotiinsa. Harmikseni juuri tuosta vaasista ei tullut otettua kuvaa. 

Myymälässä hiljaa hiiviskelee talon kissa, joka ei kuvaajista juuri piittaa. Mielellään omissa oloissaan viihtyen ja tassujaan nuoleskellen.



Hieman uusia järjestelyjä viime kerran käynnin jälkeen oli tehty. Kahviopuoli on siirretty kokonaan taka-alalle ja tällainen mukava hengailualue on tullut takan läheisyyteen.

Tästäkin reissusta ja koko päivästä ei voi muuta sanoa kuin, että hyvä oli ja mikä parasta, päivän sain viettää ihanan tyttäreni seurassa.

Tiirinkosken Tehtaassa on aina mukava käydä. Kannattaa poiketa ja viettää aikaa tutkien ulkomiljöön tarjontaa ja nauttien kahvion antimista ostosten lomassa.
Henkilökunta on aina niin mukavaa ja täytyy sanoa, että joskus kesä kiireiden keskelläkään hymy ei ole hyytynyt.



huom!
Tätä postausta tehdessä on koronarajoitukset muuttuneet kovemmiksi, niin suosittelisin ehkä kysymään etukäteen, onko kahvilan tuotteita mahdollista ostaa syötäväksi. Jos siis haluaisi syödä jotakin.

Uskon, että Tiirinkosken Tehdas ja life-style myymälä ovat muuten auki. Kannattaa käydä fiilistelemässä turvavälein. Meilläkin oli maskit siellä ollessamme, samoin henkilökunnalla. 


Turvallista retkeilyä t. Caro







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle!

finnmari

  Matkalla Finnmarilaiseksi Aurinko alkoi paistamaan risukasaankin. Vihdosta viimein työrintamalla tapahtuu jotakin positiivista, sitten kes...