lauantai 6. maaliskuuta 2021

tervakosken tallicafe



Tallicafe

Tampereen flikka lähti uuden kotipaikkansa nähtävyyksiä katselemaan eräänä kauniina sunnuntaipäivänä sulhonsa ja koiransa kanssa. Tervakoski näyttää kauniit kasvonsa uudelle tulokkaalle aurinkoisena.

Kävelylenkki keskustan alueella käy nopeasti. Muutama tie, jonka varrella sijaitsevat kaikki tarpeellinen. On hieman erilaista suunnistaa täällä, kuin mihin Tampereella oli tottunut. Vaikka tosin olen pitänyt Tamperetta aina mukavan kokoisena ja helposti kuljettavana kaupunkina. On hieman erilaista asua paikkakunnalla, jossa kaikki löytyy tyyliin samalta akselilta.

Desing vaatekauppoja tai muita erikoisliikkeitä, saatika ihan perus vaatekauppoja täältä ei löydä, mutta uskon, että vaatekaupoillekin tulee lähdettyä vasta tosi tarpeessa.
Tervakoskelaisen näkökulmasta asun oikeastaan keskellä kaikkea. Hämeenlinna on puolentunnin matkan päässä. Riihimäelle pääsee vartissa. Helsinkikään ei enään ole kaukana, vain tunnin pyrähdys.

Nyt tahtoisin esitellä teille aivan mahtavan paikan Tervakoskelta nimittäin, Tallicafen. 

Tallicafe sijaitsee hieman varsinaisen keskusta-alueen ulkopuolella, mutta aivan käveltävän matkan päässä.
Ihastuttavassa miljöössä on monta vanhaa rakennusta, joista Tallicafe sijaitsee vanhassa Kartanonmäen hevostallissa.
Rakennukset ympäröivät isoa turvallista viheraluetta, jossa on Tallicafen terassialue, mutta myös muuten tilaa hengailla, lasten leikkiä tai vaikkapa juoksennella.
Alueella on kirpputoritoimintaa ja navetan puoti. Puoti ei tosin ollut käydessämme auki. Kirpputorilta saattaa löytää jotakin todella vintagea. 


 



Meidät otettiin iloisesti vastaan, vaikka selvästi huomasi myös kiireen. Olihan kyseessä mitä ihanin elokuinen sunnuntaipäivä. 
Sisällä tehtiin tilaus. Tarjolla on artesaanipizzaa, tikkumunkkeja ja muurinpohjalettuja sekä muita pikkuherkkuja. Erilaisia kahvijuomia sekä kylmiä juomia.

Päätimme maistaa muurinpohjalettuja kera cafe latten. 
Istahdimme odottamaan tilaustamme ulos nurmikentälle varjoisalle paikalle.

Tilausta odotellessa ehti seurata ison vaalenruskean kissan puuhia vastapäisen talon pihamaalla. Talosta tuli mies, joka päästi kissan sisälle lähtiessään itse ulos. Tajusimme, että kyseessä on itse omistaja, joka palaa työmaalleen.
Tallicafen omistaa yrittäjäpariskunta, jotka asuvat samassa pihapiirissä.

Cafe latte tarjoiltiin korkeassa lasissa. Lattea on vain yksi koko ja tämä oli meille oikein sopiva. Kahvihammasta oli ehtinyt kolottaa jo kovasti.
Muurinpohjaletun saimme näin komean kokoisena kera mansikkahillon ja kermavaahdon. Pikanttina makuna päälle oli vielä laitettu reilusti mustikoita. 
Avot, mutta kyllä olikin hyvää ja täyttävää.
Lisäksi vettä saimme kannussa. 
Muru loikoili rauhallisena viileällä nurmikolla. Se joutui tyytymään virkistävään veteen meidän nauttiessamme makoisasta letusta.

Tallicafe on oikein viihtyisä sisätiloiltaan. Sateisena päivänä on hyvä fiilistellä sisätiloissa ja ihastella hyvin remontoitua ympäristöä. Samalla voi seurata lettujen tai pitzzojen valmistusta.
Tämä kuva piti ottaa naisten vessasta. Se kun on aivan ihastuttava.

Oli aika jatkaa matkaa kylläisenä ja tyytyväisenä.
Paikka kuhisi ruokailijoita. Siihen saa varautuakin. Jos on paljon asiakkaita, kannattaa varata aikaa, sillä ruuhkaisena ajankohtana saattaa omaa pizzaa joutua osottelemaan tunninkin verran.

Suosittelen lämpimästi. Odottaminenkin kannattaa, kun tietää saavansa todella maukasta.

Tallicafe on auki vain kesäaikaan. Kannattaa tarkistaa aukioloajat ennen lähtöä.

Makoisia herkkuhetkiä toivotellen

Caro ja Jyke














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle!

finnmari

  Matkalla Finnmarilaiseksi Aurinko alkoi paistamaan risukasaankin. Vihdosta viimein työrintamalla tapahtuu jotakin positiivista, sitten kes...