tiistai 23. helmikuuta 2021

matkalla a´vioon


 Uusi sivu elämässä

Tänään on se päivä, siunattu päivä, jolloin sanomme toisillemme tahdon. Päivä, jota olemme suunnitelleet kihlauksesta asti. Päivä, joka on muuttanut muotoaan matkan varrella.
Suunnitelma, jonka alun alkaen piti toteutua Särkitunturilla vaihtui Muonionjoen kautta alas etelään. Kiitos koronan.

Muuttokuorma tuli Tampereelta Tervakoskelle viikko sitten. Istun uuden kotini terassilla. Kasvonaamio kasvoilla, kahvikuppi kädessä. Tulevan sulhaseni vieressä.
Paistattelemme uuden yhteisen elämämme aamua kilpaa auringon säteiden kanssa. Tästä tulee hyvä päivä.

Vatsassa pienesti kihelmöi, mutta varsinaisesta häästressistä ei ole tietoakaan.

Laittaudumme valmiiksi kiireettömässä ilmapiirissä. Olemme vain me kaksi. Oman juhlamekkoni hankin edellisenä kesänä Lontoon reissulta, jossa vietin tyttäreni kanssa viikon kierrellen kaupunkia. En toki silloin ajatellut, että mekosta tulisi asu näinkin tärkeään päivään.
Kengät asuuni löysin viime metreillä Lempäälän Ideaparkista.
Jykellä oli puku ja kengät entuudestaan. Asuun sopivan solmion ostimme Tampereen Sokokselta. Jyke on myös hattumiehiä, joten valitsimme häähatuksi perintöhatun, joka sopii todella hyvin hänelle.
Sormukset oli tietysti myös hankittu. Kihlasormukseni on täysin Jyken valitsema, mutta vihkisormuksen halusin itse valita. Tiesin tarkkaan minkälaisen haluan.

Hetki koittaa 

Vihkiminen tapahtuu 17.7.20  Riihimäen kotikirkolla kello 15.00. Olimme etukäteen sopineet kuvaajan ja todistajat paikalle. Vihkikimpun ja rintataskuun laitettavan kukan olimme käyneet suunnittelemassa hyvissä ajoin Riihimäellä sijaitsevan Aulin kukan kanssa.

Yhdessä lähdimme kotoamme ja haimme valmiit kukat. Olin valinnut ranteeseen kiinnitettävän kukkakimpun sen helppouden vuoksi. Minusta kukat ovat oikein onnistuneet ja kestivät koko hääpäivän.

Kaikki on siis valmiina. Kun astumme vihkipaikalle kotikirkkoon alkaa jännitys kohoamaan. Vatsanpohjassa tuntuu oudolta. Katson Jykeä. Hän vaikuttaa siltä kun tärisisi sisäisesti. 
Vaikka meillä on vain pappi ja todistajat mukana vihkiseremoniassa läsnäolevana, on jännä tunne siitä, että koko taivas on siunaamassa meitä yhteiselle taipaleelle.
Jumalan kasvojen edessä sanoimme toisillemme tahdon.
Kuva: Milja Putkonen


Kuvauspaikalla


Kuvauspaikkaa olimme kovasti etukäteen miettineet. Halusimme johonkin kauniiseen ulkoilma miljööseen valokuvaus studion tilalle. Itse valokuvaajana ja esteetikkona minulle on tärkeää kaunis ja luonnollinen ympäristö.
Kävimme erilaisia ympäristöjä etukäteen katsomassa ja päädyimme Riihimäen vanhempaan kaupungin osaan, joka sijaitsi lähellä vihkipaikkaa.
Kuva: Milja Putkonen

Valokuvaajan kuvausten jälkeen jäimme hengailemaan kauniin puiston ja Riihimäen kirkon äärelle. Kaunis hellepäivä lämmitti iholla vielä iltapäivälläkin ja kävelimme käsikädessä kuvaillen ja nauttien toistemme läheisyydestä.




Saanko esitellä: Tuore aviopari Jyke ja Caro

Illanvietto

Olimme varanneet etukäteen pöydän Obelix ravintolasta. Meidät ohjattiin ystävällisesti pyytämäämme pöytään, joka sijaitsi hieman rauhallisemmassa paikassa muusta ympäristöstä.

Molemmat olemme ensimmäistä kertaa tässä ravintolassa. Katsoimme ensin netistä, Mitä Riihimäki tarjoaa hyviksi ruokapaikoiksi ja tämä oli Top 10 joukossa.
Ruoka oli erittäin maukasta alkupaloineen ja juomineen. Palvelu ystävällistä ja asiantuntevaa.

Omasta kokemuksesta voidaan suositella, vaikka koko perheelle.



Iltamme sujui moitteettomasti ja saimme keskittyä toisiimme ruokailun yhteydessä. Meidän on hyvä olla ja päätöksestä yhteiselle elämälle tuli virstanpylväs jatkolle.
Molemmilla sopivasti ikää jo tullut mittariin ja elämän kokemusta takana. Elämän haaksirikoista ja onnistumisista koostuu yhteinen taipaleemme myötä- ja vastamäessä.

Innolla uskallamme odottaa, mitä elämä meille tarjoaa.
Uusia kokemuksia, haikeita luopumuksia.
Mitään se ei anna, ellei uskalla ottaa.
Uskossa askeleita eteenpäin,
kuljemme yhdessä näin.

Herra kulkumme ohjaa, Hän tien meille tasoittaa. 
Asenteitamme muuttaa ja ymmärrystä antaa.
Toinen toistamme tukien ja tilaa antaen.
Käymme yhteiselle matkalle, lempeästi rakastaen.
Elämä on nyt ja tässä. 




Kuvat ja tekstit caro
Kuvaaja Milja Putkonen
Kuva: Milja Putkonen


Kiitos yhteisestä matkasta























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle!

finnmari

  Matkalla Finnmarilaiseksi Aurinko alkoi paistamaan risukasaankin. Vihdosta viimein työrintamalla tapahtuu jotakin positiivista, sitten kes...