keskiviikko 8. joulukuuta 2021

lontoo, camden town


 






Oikeastaan, mitä voisin sanoa. 

Minut vietiin aivan toiseen maailmaan. 

Camden Town on erikoisin paikka, jossa olen saanut käydä turistina Lontoossa.

Camden Town läpi kulkee Regent`s kanaali.
Kanaalin ympäristössä on paljon erilaisia kauppoja, kahviloita ja ruokapaikkoja.


Todella viriili ympäristö tarjoaa erillaista nähtävää turistille.



Saapuminen Camdeniin tapahtui tietysti metrolla, kuinkas muuten. Metroliikenne on Lontoossa viimeisen päälle hiottu ja taidollisesti rakennettu. Kun siihen ensin pääsee jyvälle ja ymmärtää, miten metro toimii liikenteellisesti paikasta toiseen, niin ei helpompaa versiota kulkemiseen ole. Lisäksi metro on nopea ja niitä kulkee koko ajan, noin viiden minuutin välein.
 
Meillekin kävi tällä Lontoon matkalla pari kertaa niin, että lähdimme vahingossa väärään suuntaan eli olimme raiteen väärällä puolella. Jäimme vain sitten seuraavalla pysäkillä pois ja kuljimme tunnelin toiselle puolelle odottamaan oikeaan suuntaan menevää metroa.
Metrotunneli verkosto onkin aikamoinen, mutta suurkaupunkiin todella tarpeellinen. 


Camden


Inverness Street Market


Ulkoilmoille tultuamme Camden näytti heti komeat kasvonsa.

Meillä etsinnässä heti ensimmäiseksi on aamiaispaikka. Vasta sen jälkeen lähdimme tutustumaan kaupunkiin. Pret A Manger tarjosi meille sopivan aamiaisen.




Camden on täynnä mitä erikoisempia taloja julkisivuineen. Talot ovat hyvinkin Englantilaisittain tyypillisesti kiinni toisissaan, mutta kuten Notting Hillissäkin, jokainen rakennus edusti omaa muotokieltään väreineen ja taiteellisineen koristeineen.

Kauppakatujen jälkeen saavuimme Regent`s kanaalin äärelle.





Vanhojen rakennusten sisäpuolella on monenlaista markettia ja kauppapaikkaa. Sieltä löytyy paljon pikkuputiikkeja vieri viereen, joissa myydään uusia tuotteita, turistikrääsää unohtamatta. Sieltä löytyy myös paljon käsityöläisputiikkeja ja vintageliikkeitä.
 
Itse löysin jääkaapin oveen Englantiaiheisen magneetin, kun sellaisen olin ajatellut tällä reissulla ostaa jostakin päin Lontoota. 
Kuuntelin erään kojun luona asiakkaan kehuja kasvotuotteesta myyjälle, niin päätin vain ostaa samaisen tuotteen itselleni. Pieni purnukka sisältää aloe veraa, ruusua, avocadoa, oliivi ja jojoba öljyä. Testattuani tuotetta, se ainakin sopii minun herkälle iholleni.  

Ihan huippumesta.






Aikamme kierreltyämme ja ihasteltuamme erikoisen upeaa aluetta kanaaleineen, suuntasimme kulkumme takaisin pääkadulle Camden High Streetille.

Kävimme muutamassa vintageliikkeessä, mutta lähinnä ihastelimme ja ihmettelimme mahtavaa kaupunkikuvaa turistin näkökulmasta.









Näillä nuorilla miehillä on selkeä tarve, jonka he lapuissaan ilmoittavat. Tiedä sitten, vastasiko kukaan heidän tarpeeseensa, mutta tuntuivat pitävän ainakin hauskaa. 



Jos jotakin normaalista poikkeavaa haluat Lontoosta löytää, niin käy ihmeessä katsastamassa Camden Town. Sillä pettymään et siellä tule.

Liian ylellisesti sinne ei tosin kannata pukeutua, mutta Camdenin poheemiin katukuvaan on helppo soluttautua tavallisena turistina. Kukaan ei ihmettele. Paremminkin tuntuu siltä, että täällä viihtyvät kaikenkarvaiset yksilöt, ikään, kokoon ja ulkonäköön katsomatta.

Elämä Camdenissa tuntuu leppoisalta, mutta vilkkaalta. Ihmiset ovat välittömiä ja ystävällisiä, ehkäpä hieman myös luonnollisempiakin, kuin tutuimmissa Lontoon cityn turistikohteissa käydessäni.


Kanaalissa veneily, näissä erikoisissa ja kauniissa veneissä meiltä jäi valitettavasti kokematta. 
Aika, kun kului helposti muutenkin.






Aivan mahtava, ennalta arvaamaton ja todella näkemisen arvoinen paikka.



Vahva suositus!















t. caro ja veera



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle!

finnmari

  Matkalla Finnmarilaiseksi Aurinko alkoi paistamaan risukasaankin. Vihdosta viimein työrintamalla tapahtuu jotakin positiivista, sitten kes...