lauantai 27. lokakuuta 2018

vierailua tiirinkoskella sekä kahvila leivintupa

Kahvia ja elämyksiä


Tiirinkoskenkylä sijaitsee Hämeenlinnassa. Kylän läpi kulkee myös vanha Hämeen Härkätie. Alueella on paljon peltomaisemaa ja eläin taloutta. 
Tiirinkoski on paikka jossa ehdottomasti kannattaa käydä, jos Hämeenlinnaan on tulossa tai ihan vaikka päiväretkelle ystävän tai perheen kanssa. 

Tilalla sijaitsee vanha navettarakennus, joka on kunnostettu lifestyle myymälä- ja kahvila tilaksi. Todella upeaksi kokonaisuudeksi. 


Pihapiiristä löytää myös ylämaankarjaa, lampaita sekä pupuja. Täällä viihtyy varmasti myös perheen pienimmät.


Myymälässä on monipuolista tarjontaa vaatteista kaikenlaisiin kodin tarvikkeisiin. Itse olen pongannut sieltä mm. tyynynpäällisiä, pyykkietikkaa, huonetuoksua sekä keittiötarviketta. 
Tavarat vaihtelevat kausittain ja siellä järjestetään erilaisia teemapäiviä.

Kahvilan puolella on niinikään myös myynnissä monen moista tuotetta. Ylämaankarjan lihaa, erilaisia härkäpavusta valmistettuja tuotteita, eri kahvilaatuja, joita emme muualta ole löytäneet ym. 
Herkkuja on moneen lähtöön itselle tai lahjaksi. "Löytyy myös taivaallista tanskalaista lakridsia" muistuttaa Jyke. 
Kahvilasta voi ostaa, joko makeaa tai suolaista vohvelia runsaiden lisukkeiden kera, sekä muita leivonnaisia.  Kahvi on jo itsessään niin hyvää. 

Itse tilaan vakiona normaalin latten. Se on maukas, kuohkea ja sitä on iso lasillinen. Jyke ottaa usein tavallisen kahvin vahvemmasta päästä. "Keittimessä on yleensä Tiirinkosken omaa kahvia, jota on hyvä makustella ennen mahdollista hankintaa", toteaa hän.

Siellä on mukava levähtää pöydän ääreen nauttimaan välipalaa myymälä kierroksen jälkeen ja fiilistellä tunnelmaa. Kesäisin on myös ulkoterassi käytössä. 
Paikka on myös eläinystävällinen. Kesäkaudella käydessämme meillä oli Muru-koira mukana ja se sai olla mukana myös sisätiloissa pyörähtäessämme ja terassilla oli juomakipot valmiina odottamassa janoista kulkijaa.

Uskon, että täällä tulee käytyä useimminkin. 



Kahvila Leivintupa sijaitsee samassa pihapiirissä Metsäkylän navetan kanssa Hämeenlinnan Aulangolla. Tai kai se nykyään taitaa maantieteellisesti olla Hattulaa. 
Sinne on kuitenkin tehty hyvät opasteet.

Alue kokonaisuudessaan on kaunis ja metsäinen. Pihapiiristä voi löytää myös alpakoita.
( Pahoittelen huonoja kuvia alpakoista, 
niitä kannattaa käydä paikan päällä ihastelemassa.)

Pitopöydän rakennetta





















Navetta puolestaan on täynnä varaosia vanhoihin taloihin. Tavaraa on todella massiivisen paljon. Alkaen hirsistä, päättyen ikkunoihin ja huonekaluihin. 
Olen hankkinut täältä remonttitarpeiksi aikaisemmin purkuhirsiä ja syöksytorven varaosia. Jäin ihailemaan tämän pöydän jämäkkää jalkarakennetta. 
Sisäänkäynnin yhteydessä on myös pieni koristetavaramyymälä.

Kahvila Leivintupa itsessään on todella vanhanaikainen, niin sisältä, kuin ulkoakin. Ihanaa, kun se on säilytetty juuri tuollaisena. 
Siellä voi aistia"tukkijätkämäistä" tunnelmaa. Aivan kuin aika olisi seisahtanut. 
Laittaa vain silmät kiinni ja voi kuvitella olevansa vanhassa suomifilmissä.







Tarjottavat ovat maukkaita ja itse leivottuja. Niitä ei ei muualta saa. Kannattaa tulla maistelemaan ja katselemaan ympärilleen.



Googlasin netistä, että kahvila Leivintupa on ainoastaan sunnuntaisin auki klo 11-16.
Tiirinkoski on avoinna joka päivä, joitakin pyhäpäiviä lukuunottamatta. Nämä kaksi paikkaa, Tiirinkoski sekä Metsäkylän navetta ja kahvila Leivintupa sijaitsevat maantieteellisesti lähellä toisiaan, joten vierailut voi yhdistää vaikka samalle päivälle. 
Varsinkin jos lähtee retkeä tekemään hieman kauempaa. Päiväretki riittää minusta mainiosti katsastamaan molemmat paikat. 
Se on tietysti eri asia jos innostuu tekemään enemmän ja isompia hankintoja, sillä sekin on mahdollista jos oikein innostuu ja tykästyy. Ja, tänne voi aina tulla uudestaan eri vuodenaikoina katsomaan uusia tuulia ja maistelemaan suussasulavia herkkuja.


Suosittelemme lämpimästi!


caro ja jyke




























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle!

finnmari

  Matkalla Finnmarilaiseksi Aurinko alkoi paistamaan risukasaankin. Vihdosta viimein työrintamalla tapahtuu jotakin positiivista, sitten kes...